Als je deze mail niet kunt lezen, klik dan hier

Sweeney Todd

Sweeney Todd (1979) is een hedendaags en tegelijk toegankelijk werk op de wip tussen opera en musical. Componist Stephen Sondheim en librettist Hugh Wheeler werkten de bekende urban legend van ‘The Demon Barber of Fleet Street’ uit tot een grappige en licht huiveringwekkende wraakopera. Tegen de achtergrond van een tragische liefdesgeschiedenis blijven morele vraagstukken, de soms duistere logica van het kapitalisme en de scheermesdunne grens tussen leven en dood niet onbesproken. Naar de bewering van de componist is het werk ‘een musical als het als musical gepresenteerd wordt, en een opera als het door een operahuis gebracht wordt’.

Foto : © Gary Gillette

 

Meer info

Groen op kantoor

Een plantje of bloemetje op je bureau voor wat extra sfeer en gezelligheid? Vrijwel de eerste dingen die de clean desk policy doorbreken zijn planten (en foto’s van geliefden). Achterliggend zegt dit veel over de bijdrage die planten leveren aan het goed gevoel op kantoor.

Wat vaak schromelijke vergeten wordt, zijn de wetenschappelijk bewezen voordelen van deze sfeerverhogers. Denk maar aan:

  1. Minder irritante geluiden dankzij een betere akoestiek. Planten absorberen immers goed geluid.

  2. Positieve uitstaling van je bedrijf, zowel voor je medewerkers als voor je bezoekers.

  3. Betere luchtkwaliteit aangezien planten de luchtvochtigheid verhogen en CO2 opnemen.

  4. Minder stress en een hogere productiviteit. In een groene werkomgeving zijn werknemers meer ontspannen, gezonder en geconcentreerder.

  5. Ontsnappen aan technologie. De natuur staat lijnrecht tegenover onze hoogtechnologische wereld.

Pami.be

Syntr'art

Envoyé un mail