Als je deze mail niet kunt lezen, klik dan hier

Open Monumentendagen

Onder de noemer “Recyclage van stijlen” wil de editie 2016 van de Monumentendagen u de neo- en historiserende stijlen van de 19de eeuw – neogotiek, neoclassicisme, neorenaissance, neoromaans, eclecticisme, enz. – (opnieuw) laten ontdekken. Deze stijlen hebben hun stempel gedrukt op het architecturale landschap van Brussel maar ook op recentere stijlen zoals het regionalisme of het postmodernisme. Het is een unieke kans om een bezoek te brengen aan talrijke opmerkelijke plaatsen van het Brussels Gewest en andere plaatsen die minder bekend of meestal niet toegankelijk zijn. 

 

Meer info

Macbeth

“Deze tragedie is een van de grootste scheppingen van de mensheid!” Shakespeares Macbeth prikkelde Verdi’s muzikale ontwikkeling naar een dramaturgisch onderbouwd muziektheater: de dramatische waarheid ging primeren op de traditionele eisen van het belcanto dankzij een nieuwe synthese van drama en muziek en een nauwkeurige en complexe tekening van de hoofdpersonages. De jonge Brits-Franse theatermaker Olivier Fredj vat dit werk op als één lange nachtmerrie, vol machtshonger, terreur en driften.
De grenzen tussen realiteit en fantasiewereld vervagen; angst en twijfel leiden naar de monsterlijke duisternis in het hart van elke mens... De geheimzinnige vreemdheid die Macbeth omgeeft, wordt versterkt door de ‘digitale collage’ van Jean Lecointre die aan de basis ligt van de scenografie. Dirigent Paolo Carignani, specialist in het Italiaanse repertoire, zal Verdi’s duistere zijde belichten en met deze productie zijn Muntdebuut maken. Macbeth, een surrealistische nachtmerrie.

Foto : © Bernd Uhlig 

Meer info

week van de mobiliteit met de waterbus

 

Tijdens de Week van de Mobiliteit vaart de Waterbus van dinsdag tot vrijdag op het kanaal tussen Brussel en Vilvoorde. Voor Autoloze Zondag (18 september 2016) zijn speciale boottochten voorzien, mits reservatie, om Brussel te bereiken.

De Waterbus is de nieuwe duurzame ‘busdienst’ van de kanaalzone tussen Brussel en Vilvoorde. Zoals de kusttram functioneert de Waterbus voor toeristische uitstappen, privéverplaatsingen en woon-werkverkeer. De Waterbus is een aangenaam, stipt en filevrij vervoermiddel om u zonder stress te verplaatsen in een stedelijke omgeving met steeds grotere parkeer- en verkeersproblemen.

De haltes van de Waterbus liggen in de nabijheid van tram-, bus- en metrolijnen en op twee stappen van (nieuwe) musea, winkelcentra, restaurants en terrasjes, woonwijken en kantoren: reizen met de Waterbus is ontspannend en geeft u een mooi beeld van een kanaalzone in volle ontwikkeling! 

 

Meer info

Envoyé un mail