Als je deze mail niet kunt lezen, klik dan hier

Couleur Café

Klaar om de zomer te beginnen met een muzikale wereldreis in Brussel? Afspraak 1, 2 en 3 juli op Couleur Café, hét urban muziekfestival van ons land. Voor de 26ste editie kan je alweer terecht op indrukwekkende site van Tour& Taxis, voor de beste hiphop, soul, reggae, ragga, dub, pop, dance en funk. Naast de muziek zorgen ook de 52 world food keukens, fanfares, dance workshops, prachtige cocktailbars, dj’s en fanfares voor een volstrekt unieke kosmopolitische vibe.

Meer info

Beeodiversity Rapport

Het dak van het Koninklijk Pakhuis produceert energie via de in groten getale geplaatste zonnepanelen en werken mee aan de instandhouding van de biodiversiteit dankzij twee bijenkolonies die zich er gevestigd hebben. Deze kolonies domineren Brussel.

In de maand juli zal de honing geoogst worden en kan de voorbereiding op het overwinteren beginnen. Als belangrijkste activiteiten voorzien we het voeden van de bijen en de controle op ziektes. Aangezien de koningin zal stoppen met eitjes leggen tijdens de winter en de aanwezige bijen tijdens deze periode in leven moeten blijven om de kolonie de kans te geven in de lente opnieuw tot ontwikkeling te komen, is het noodzakelijk te controleren of de bijen in heel goede gezondheid zijn.

Lees het rapport in bijlage.

Aantrekkelijk, comfortabel en filevrij

De Waterbus is de nieuwe duurzame ‘busdienst’ van de kanaalzone tussen Brussel en Vilvoorde. Zoals de kusttram functioneert de Waterbus voor toeristische uitstappen, privéverplaatsingen en woon-werkverkeer.

De Waterbus is een aangenaam, stipt en filevrij vervoermiddel om u zonder stress te verplaatsen in een stedelijke omgeving met steeds grotere parkeer- en verkeersproblemen.

De haltes van de Waterbus liggen in de nabijheid van tram-, bus- en metrolijnen en op twee stappen van nieuwe musea, winkelcentra, restaurants en terrasjes, woonwijken en kantoren: reizen met de Waterbus is ontspannend en geeft u een mooi beeld van een kanaalzone in volle ontwikkeling!

De Waterbus is een project in ontwikkeling dat parallel evolueert met de verschillende ontwikkelingen van het kanaal.

Kom deze nieuwe openbare lijndienst op het kanaal testen.

Meer info

Envoyé un mail